Biografie


Ria Klomp is al van jongs af aan bezig met tekenen en schilderen. Eerst alleen met potlood en houtskool, later vooral met olieverf. Na een aantal rustige jaren heeft zij begin jaren '90 haar passie voor schilderen weer opgepakt. Sindsdien heeft het schilderen haar nooit meer los gelaten.

Naast baan en gezin heeft zij ruim 14 jaar lessen gevolgd bij Kunstencentrum De Meander in Boxmeer en bij diverse beeldend kunstenaars. Op deze manier heeft zij kennis gemaakt met vele disciplines en zo haar technieken aangescherpt.
Houtskool, olie- en aquarelverf hebben de revue gepasseerd, maar uiteindelijk blijkt acrylverf het medium dat haar het meest kan bieden. Ria maakt hierbij vaak gebruik van andere materialen zoals papier en zand. Haar inspiratie haalt zij uit de natuur en het observeren van mensen, maar ook een mooi gedicht kan de aanzet zijn tot een schilderij.

In januari 2009 heeft Ria haar baan opgezegd om zich volledig te gaan toeleggen op het schilderen. Momenteel combineert zij het schilderen met het geven van schilder- cursussen. Op deze manier wil zij anderen laten meeprofiteren van haar opgedane kennis. Maar het lesgeven en het contact met de cursisten is ook een inspiratiebron voor Ria zelf en het zet haar aan tot verdere exploratie en ontwikkeling als beeldend kunstenaar.

Lid van de Kunstkring Gemeente Sint Anthonis. www.kunstkring.com
Lid van de Nederlandse Associatie voor Beeldend Kunstenaars. www.nabk.nl