Zondag 2 september 2018

14e Internationale Kunstdorp Sint Anthonis

Kunstmanifestie op de Brink in Sint Anthonis waarbij ongeveer 60 kunstenaars hun werk presenteren.

Van 11.00-17.00 uur. Toegang gratis

----------------------------------------------------------------------------------------------------


Welkom op de website van Ria Klomp-van den Berg.

Kleuren hebben een enorme aantrekkingskracht op de mens en vormen een belangrijk element in de schilderijen van Ria Klomp. Zij schildert herkenbare figuratie in een abstracte omgeving met altijd een bepaalde blijheid en spontaniteit. Vormen en kleuren moeten in evenwicht zijn. Vaak zijn dit vrolijke, optimistische kleuren als rood en oranje, maar tegenwoordig komen ook de mildere pastel- en aardse tinten tevoorschijn, soms met accenten van goud, zilver en brons. Uitbundigheid en verstilling wisselen elkaar af. Laag na laag wordt een schilderij opgebouwd. Door deze gelaagdheid wordt een zekere intimiteit en intensiteit zichtbaar op het doek.

Ria Klomp schildert voornamelijk bloemen en landschappen. Het liefst werkt ze met acrylverf op doek, waarbij ze vaak gebruik maakt van toegevoegde materialen zoals papier en zand. Sinds een aantal jaren schildert Ria ook vrouwengezichten, die ontstaan vanuit haar eigen fantasie. Juist de afwisseling is erg fijn.

De meeste schilderijen zijn vrij werk maar Ria schildert ook in opdracht. 

NIEUW zijn de schilderijen en muurschilderingen voor kinderkamers.Lid van de Kunstkring Gemeente Sint Anthonis. www.kunstkring.com 
Lid van de Nederlandse Associatie voor Beeldend Kunstenaars. www.nabk.nl